Gratis verzending binnen Nederland!!!

HOME -

  • 0 Product(en) € 0,00

    • 0 Product In de winkelwagen

      Totaal € 0,00

FAQ

 

Zit er garantie op de snowboards?


Er zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de boards. Zie ook klantenservice.

 

Wat zijn de verzendkostenkosten?

De verzendkosten worden berekend door het gewicht van het product.

Nederland:
Gratis.

Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg:
0kg tot 10kg   = € 10.75
10kg tot 20kg = € 14.75

 

Moet het board nog gewaxed worden?

De boards zijn gewaxed, voorzien van fabriekswax en klaar voor gebruik, je kunt er zo de piste mee op. Na gebruik afhankelijk van de kwaliteit van de pistes moet het board t.z.t. weer gewaxed worden.


Er zijn verschillende soorten boards / stijlen. Kunt u mij de verschillen uitleggen?

Freestyle

Freestyle boards hebben over het algemeen een twin-tip shape, voor en achter dezelfde eigenschappen, nose en tail zijn even lang. De positie van de bindingen (setback) is bijna altijd in het midden van het board; zo kun je gemakkelijk voor- en achteruit (fakie) boarden, ideaal voor in bijvoorbeeld de halfpipe of om mee te stunten, maar je kunt natuurlijk ook hier gewoon de piste mee af.

Freeride

Freeride boards hebben een directional shape en zijn bedoeld om voornamelijk één kant mee op te boarden. Nose en tail hebben andere eigenschappen. De positie van de bindingen is iets meer naar achteren om het board meer drijfvermogen in het poeder te geven. Voor een optimale stabiliteit zijn deze boards iets langer en breder.

All mountain FS (FS staat voor Freestyle)

Het merendeel van de boarders rijdt op een All mountain FS board, de allrounders. Dit type board is een evenwichtige mix van freestyle en freeride. Ook een goede keus voor beginners.

Alpine

De boards zijn vaak alleen gebogen aan de voorkant, zijn smaller en hebben een grotere sidecut. Er horen hardboots en plate bindings bij. De alpine boarders houden van ruime geprepareerde pistes en slalom routes. Deze boards zijn niet geschikt voor diepe sneeuw, poeder of funparken.
 

Wat is het verschil tussen een sidewall en cap constructie?

Sidewall constructie

De afzonderlijke onderdelen worden in een vorm gelegd en aan elkaar gelijmd onder hoge druk en hoge temperaturen. Een synthetische zijwand (vaak ABS) wordt langs de houten kern gelegd. Glasvezellaminaat, en soms andere versterkende materialen (carbon, kevlar etc.), worden gebonden aan de boven- en onderkant van de kern. Het laminaat aan de bovenkant van het board wordt bedekt met een beschermende, synthetische laag (toplaag) en aan de onderkant van het board voozien van de base. Deze constructie resulteert in boards met een stabiele vorm en een direct reactie vermogen.

Cap constructie

Het afzonderlijke laminaat wordt bovenop de kern gelegd. Ze strekken helemaal tot aan de stalen rand; er is geen afzonderlijke, synthetische zijwand zoals bij de sidewall constructie. Cap constructies zijn minder ingewikkeld te produceren en hebben een lager direct reactievermogen dan de sidewall constructie (ideaal voor beginners, minder afstraffing bij een verkeerde beweging).

 

Wat is het verschil tussen goofy en regular?

Goofy:

rechtervoet naar voren

Regular:

linkervoet naar voren
Het is niet makkelijk om erachter te komen welke voet je vooraan hebt. Welke voet heb je vooraan op een skateboard? In 99% van de gevallen is dat de voet die je ook vooraan hebt met het snowboarden.
 

Wat betekent de term ’setback’?

Het effectieve middelpunt is in het midden van de contactpunten (waar de nose en tail de grond raken). Je setback definieert hoeveel centimeter naar de achterkant je effectieve middelpunt van jou stand is. Over het algemeen is het niet nodig om af te wijken van de aanbevolen setback. Maar als je hem wilt aanpassen zijn hier een paar aanwijzingen:
Sommige park en pipe boarders hebben de bindingen het liefst in het midden van het board voor het wisselen tussen rijden en landen.
Poeder freeriders kunnen hun setback vergroten, door de bindingen naar achteren op het board te plaatsen om minder snel sneeuw te happen. Denk eraan dat als je dit te ver doet, het gevaarlijk wordt op harde ondergrond.
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.